Diétne šťouchačky s kapustou

Diétne šťouchačky s kapustou

Tieto šťouchané zemiaky si môžete pripraviť s trošku kyslejšou chuťou. Sú výborné a vďaka kapusty aj plné vitamínov. Navyše vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu.

Ingrediencie

  • 500g zemiakov
  • 60ml sójového mlieka
  • Kyslá kapusta (množstvo podľa chuti)
  • Cibuľa
  • Kokosový olej
  • Soľ, rasca
  • Čerstvá petržlenová vňať na posyp

Postup

  • Zemiaky olúpte, umyte a uvarte v osolenej vode s rascou do mäkka, približne pol hodiny.
  • Medzitým si na kokosovom oleji orestujte nakrájanú cibuľu.
  • Uvarené zemiaky sceďte, pridáte k nim osmaženú cibuľu, sójové mlieko.
  • Zemiaky následne rozšťoucháte a nakoniec pridáte kyslú kapustu.
  • Dobre premiešajte a ešte podľa chuti osoľte.
  • Podávajte posypané petržlenovou vňaťou ako prílohu napríklad k mäsu.
Zemiaky na šťouchačku s kyslou kapustou a petržlenovou vňaťou.
Zdroj: foodal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.