Aby bol vianočný zemiakový šalát diétny, mali by sme sa pri jeho príprave zriecť majonézy, ktorá je tučná. Tú nahradíme radšej rastlinným alebo olivovým olejom.
INGREDIENCIA
- 1 kg zemiakov
- 1 až 2 mrkvy
- 1 petržlen
- kúsok zeleru
- 1 cibuľa
- hrsť mrazeného hrášku
- soľ
- korenie
- mäsový alebo zeleninový vývar
- 1 lyžica horčice
- olej
POSTUP
- Zemiaky uvarte v šupke deň vopred.
- Na druhý deň zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno.
- Mrazený hrášok uvarte domäkka.
- Mrkva, zeler a petržlen umyte a uvarte domäkka.
- Potom nakrájajte na kocky.
- Do misy dajte nakrájané zemiaky, zeleninu a cibuľu.
- Doplňte uvareným mrazeným hráškom.
- Dochuťte korením a soľou a 5 lyžicami rastlinného oleja a 1 lyžicou plnotučnej horčice.
- Aby bol zemiakový šalát vlahý, zalejte ho podľa potreby mäsovým alebo zeleninovým vývarom.
Vyskúšajte aj naše ďalšie inšpiratívne recepty na pravý viedenský šalát v 4 rôznych variantoch! Je chutný, výživný a zároveň rýchly.