Diétny variant polievky, iba z niekoľkých málo ingrediencií, ktorá sa tradične podávala v Írsku počas pôstu.
Ingrediencie:
- 1 PL masla
- 3 veľké póry
- 1/2 šálky ovsených vločiek
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 1 a 1/2 šálky mlieka
- korenie
- 2 PL čerstvé pažítky na ozdobu
Postup:
- V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo a pridajte nakrájaný pór.
- Za občasného miešania varte, kým pór nezmäkne, asi 15 minút.
- Pridajte vývar a mlieko, zvýšte teplotu na maximum a priveďte do varu.
- Pridajte ovsené vločky a čierne korenie podľa chuti.
- Za občasného miešania znovu priveďte do varu, znížte teplotu na minimum.
- Prikryte pokrievkou a varte, kým ovsené vločky nezmäknú, približne 40 minút.
- Pred podávaním ozdobte nakrájanou pažítkou.