Dip so sladkými zemiakmi

Dip so sladkými zemiakmi

Zemiaková nátierka zo sladkých zemiakov nie je nič neobvyklé. Konzistenciou je ako klasická kaša, ale keď si ju naberiete na slaný kreker, budete sa olizovať až za ušami.

Ingrediencie:

  • 1 kg sladkých zemiakov
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 1/2 zväzku čerstvé pažítky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého štvorfarebného korenia
  • 1/2 kocky rozpusteného masla
  • 4 – 5 lyžíc smotany na šľahanie
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 50 g drvených pekanových orechov

Postup:

  • Hrniec naplníme vodou a privedieme do varu.
  • Akonáhle sa voda varí, pridáme olúpané a na kúsky nakrájané zemiaky.
  • Varíme zhruba 30 minút, kým nebudú mäkké. Precedíme a necháme trochu vychladnúť.
  • Potom zemiaky roztlačíme na kašu. Prihodíme nasekané bylinky, soľ, korenie a premiešame.
  • Prilejeme javorový sirup, smotanu aj maslo.
  • Vezmeme ručný mixér a všetko dôkladne rozmixujeme, aby zemiaky vstrebali všetky tekutiny.
  • Preložíme do servírovacej misky, posypeme pekanovými orechmi a obložíme krekry, chipsy, opečenými plátkami bagety či nakrájanou zeleninou, prípadne všetkým.
  • Kto chce, môže ešte povrch poliať ďalším javorovým sirupom a poriadne zaboriť napríklad kreker.
Nátierka z batátov s javorovým sirupom.
Zdroj: https://foodnessgracious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.