Jednoduchá a úplne perfektná nátierka z bielych fazule s čerstvými bylinkami a pečeným cesnakom je dokonalým predjedlom alebo desiatou, na ktoré si pochutí celá vaša rodina.
Ingrediencie
- 5 až 6 strúčikov pečeného cesnaku
- 3 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice čerstvého kôpru
- 2 lyžice čerstvé pažítky
- 2 šálky fazule cannelini (scedených a opláchnutých, ak použijete konzervované)
- 3 až 4 lyžice olivového oleja
- 2 až 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1/4 čajovej lyžičky soli (alebo podľa potreby)
Postup
- Najprv si upečte cesnak, pokiaľ ste tak už neurobili.
- Odrežte hornú časť od hlavy tak, aby sa cesnak odkryl, hojne ho potrite olivovým olejom a potom vložte do pekáča.
- Pečte na 200 stupňov Celzia po dobu 30 až 40 minút, pričom po 30 minútach otočte a pokračujte v pečení, kým nebude cesnak mäkký.
- V kuchynskom robote rozmixujte pečené strúčiky cesnaku.
- Pridajte bylinky a ešte niekoľkokrát pulzujte, aby sa všetko rozsekalo.
- Ďalej pridajte fazuľu, 2 lyžice olivového oleja a 2 lyžice citrónovej šťavy.
- Mixujte dohladka a podľa chuti a textúry prípadne pridajte o 1 polievkovú lyžicu olivového oleja alebo citrónovej šťavy viac.
- Dochuťte a podľa potreby dosoľte.
Vyskúšajte aj naše recepty na vynikajúcu zapekanú fazuľu 5x inak.