Dip z hrášku a koriandra

Dip z hrášku a koriandra

Príprava letnej nátierky je jednoduchý, ale napriek tomu dôležitý proces. Zvlášť pokiaľ ju chystáte pre svojich blízkych, priatelia či kolegov do práce.

Ingrediencie:

  • 200 g čerstvého hrášku
  • 1/4 hrnčeka citrónovej šťavy z chemicky neošetreného citróna
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľká biela cibuľa
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletého sušeného koriandra
  • 1 hrnček čerstvých listov koriandra
  • 1/2 lyžičky soli
  • 6 hrnčekov vody
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup:

  • Do hrnca dáme hrášok, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky soli a vodu.
  • Privedieme do varu a na stredne nízku teplotu varíme zhruba 30 minút, aby bol hrášok mäkký.
  • Potom precedíme a prepláchneme studenou vodou.
  • Hrášok nasypeme do nádoby kuchynského robota, prilejeme zostávajúcu citrónovú šťavu a rozmixujeme na hrubú pastu.
  • Na panvici zohrejeme olivový olej na stredne nízku teplotu.
  • Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a rozkrájame na plátky.
  • Vhodíme do panvice, pridáme sušený koriander a vyprážame na panvici asi 1 minútu.
  • Odložíme nabok a necháme na 5 minút vychladnúť.
  • K hrášku prihodíme čerstvé listy koriandra, vychladnutú cibuľovú zmes a rozmixujeme.
  • Osolíme, okoreníme a znova dôkladne premiešame.
  • Pokiaľ bude nátierka veľmi hustá, pridáme 1 – 2 lyžice vriacej vody a zamiešame.
  • Servírujeme s čerstvým chlebom a zeleninou.
Hrášková nátierka s koriandrom a citrónovou šťavou.
Zdroj: https://www.taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.