Dip z pečenej repy s kozím syrom

Dip z pečenej repy s kozím syrom

Pečená červená repa s pikantným kozím syrom dohromady tvorí skvelú pochúťku, ktorá je perfektným pohostením na letné oslavy.

Ingrediencie

Na repe:

  • 3 veľké repy, olúpané a nakrájané na 2,5 cm kúsky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie na dochutenie

Na nátierku:

  • 230 g kozieho syra (ak chcete, použite 30 g ako ozdobu)
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice smotanového syra
  • soľ a korenie na dochutenie

Na servírovanie:

  • listy bazalky (celé alebo nakrájané na plátky)
  • plátky opečené bagety

Postup

  1. Zahrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Dajte repu, olivový olej, soľ a korenie do strednej misky a premiešajte.
  3. Preneste repu na plech na pečenie a rovnomerne ju rozprestrite.
  4. Pečte repu pri teplote 200 ° C po dobu 30-45 minút, kým nebude repa pečená.
  5. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  6. Pridajte vychladenú pečenú repu, kozí syr, med, citrónovú šťavu, smotanový syr, soľ a korenie do misky kuchynského robota.
  7. Rozmixujte do hladka.
  8. Možno budete musieť raz alebo dvakrát zoškrabať boky misky.
  9. Okamžite podávajte ozdobené kozím syrom, čerstvou bazalkou s opečenými plátkami bagety.
Repová nátierka servírovaná v miske, ozdobená kozím syrom.
www.lifeasastrawberry.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.