Pečená červená repa s pikantným kozím syrom dohromady tvorí skvelú pochúťku, ktorá je perfektným pohostením na letné oslavy.
Ingrediencie
Na repe:
- 3 veľké repy, olúpané a nakrájané na 2,5 cm kúsky
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a korenie na dochutenie
Na nátierku:
- 230 g kozieho syra (ak chcete, použite 30 g ako ozdobu)
- 1 lyžica medu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice smotanového syra
- soľ a korenie na dochutenie
Na servírovanie:
- listy bazalky (celé alebo nakrájané na plátky)
- plátky opečené bagety
Postup
- Zahrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Dajte repu, olivový olej, soľ a korenie do strednej misky a premiešajte.
- Preneste repu na plech na pečenie a rovnomerne ju rozprestrite.
- Pečte repu pri teplote 200 ° C po dobu 30-45 minút, kým nebude repa pečená.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Pridajte vychladenú pečenú repu, kozí syr, med, citrónovú šťavu, smotanový syr, soľ a korenie do misky kuchynského robota.
- Rozmixujte do hladka.
- Možno budete musieť raz alebo dvakrát zoškrabať boky misky.
- Okamžite podávajte ozdobené kozím syrom, čerstvou bazalkou s opečenými plátkami bagety.