Dip zo spálenej cukety

Dip zo spálenej cukety

Táto jednoduchá nátierka je inšpirovaná tradičným gréckym údeným baklažánovým dipom, my však namiesto baklažánu použijeme cuketu, s ktorou je pokrm nemenej chutný.

Ingrediencie

  • 3 cukety
  • 2 lisované strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy alebo červeného vínneho octu
  • štipka soli a korenia
  • 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate (rozdelenej na dve časti)
  • 1/4 šálky rozdrobeného syra Feta
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice strúhaného syra Romano

Postup

  1. Predhrejte si plynový alebo uhlíkový gril na stredne vysokú teplotu.
  2. Umiestnite cukety na gril a otáčajte ich každých 10 minút, kým nebudú po stranách spálené.
  3. Celkový čas grilovania by mal byť asi 30 minút.
  4. Dajte cukety na tanier a nechajte ich dostatočne vychladnúť, aby ste s nimi mohli manipulovať.
  5. Zlúpnite kožu a vyhoďte ju.
  6. Olúpané cukety dajte do sitka na 30 minút, aby sa vypustila prebytočná tekutina.
  7. Vložte cukety do misky spolu s cesnakom, citrónovou šťavou, soľou a korením a roztlačte vidličkou a poriadne premiešajte.
  8. Pridajte polovicu petržlenovej vňate, Fetu a znovu premiešajte.
  9. Ochutnajte a prípadne upravte korenie.
  10. Preneste do servírovacej misky.
  11. Ozdobte strúhaným syrom Romano a zvyšnou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s chrumkavým chlebom.
Nátierka zo spálenej cukety so syrom v hrnci s opečeným pečivom.
www.kalofagas.ca

Ak preferujete sladké, vyskúšajte naše recepty na 4 vynikajúce cuketové buchty .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.