Táto nátierka získa úplne iný rozmer, pokiaľ do nej pridáte kúsok strúhaného chrenu. Bude teda nielen chutnejšie, ale aj zdravšie.
Ingrediencie
- 2ks tuniaka v plechovke (vo vlastnej šťave)
- 150g nátierkového masla alebo čerstvého syra (lučiny)
- 1 lyžička čerstvo strúhaného chrenu
- 1 lyžička horčica
- 1 lyžica šťavy z citróna
- Soľ, korenie
Postup
- Kúsok čerstvého chrenu olúpte a nastrúhajte najemno. Z plechoviek s tuniakom zlejte šťavu.
- Do misy dajte odkvapkaného tuniaka a vidličkou ho roztlačte.
- Potom pridajte nátierkové maslo alebo čerstvý syr, strúhaný chren, horčicu a šťavu z citróna.
- Premiešajte a podľa chuti osoľte a okoreňte. Prípadne ešte pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Nátierku nechajte odležať v chlade a potom podávajte tak, ako máte radi.