Dokonalá bešamelová omáčka zo syra

Dokonalá bešamelová omáčka zo syra

Bešamel je jednou zo základných omáčok, ktorú by mala zvládnuť každá správna kuchárka.

Vyskúšajte náš jednoduchý návod na jemnú dobrotu, ktorú je možné podávať nielen s cestovinami, ale aj so zemiakmi či inou zeleninou.

Ingrediencie

  • 250 g cestovín (podľa vlastného výberu)
  • 5 polievkových lyžíc nesoleného masla
  • ¼ šálky múky
  • 2 šálky plnotučného mlieka (zahriateho, nie vriaceho)
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ¼ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • ¼ čajovej lyžičky muškátového orieška
  • ½ šálky syra čedar (nastrúhaného)
  • 1 polievková lyžica parmezánu (nastrúhaného)

Postup

  • V osolenej vode uvarte cestoviny podľa návodu na danom obale.
  • V hrnci rozpustite maslo a vmiešajte múku. Vytvorte zápražku.
  • Po troškách prilievajte mlieko a stále šľahajte, aby sa nevytvorili hrudky. Miešajte, kým zmes nezhustne. Potrvá to asi 10 – 20 minút.
  • Ochuťte soľou, čiernym korením a pridajte muškátový oriešok.
  • Prisypte čedar s parmezánom a miešajte, kým sa syr nerozpustí.
  • Bešamelovú syrovú omáčku na cestoviny odstavte z tepla, premiešajte a následne jej obľúbené cestoviny polejte.
  • Ak máte chuť, podávajte ozdobené čerstvými bylinkami.

Cestoviny s bešamelovou omáčkou, zdobené čerstvými bylinkami.
zdroj: thespruceeats.com

Vyrobte si vlastné pečivo v niektorej z recenziami overených domácich pekární .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.