Jednoduchá jesenná buchta s jablkami, ktorá stojí za vyskúšanie.
Ingrediencie na cesto
- 500g polohrubej múky
- 200g zmäknutého masla
- 5-6 lyžíc mlieka
- 3 lyžice medu
- 1/2 kypriaceho prášku do perníka
- 1ks vajíčka
Ingrediencie na náplň
- 1kg strúhaných jabĺk
- 2 lyžičky škorice
- 2ks pudingov v prášku
- Cukor podľa sladkosti jabĺk
Postup
- V mise zmiešajte múku s kypriacim práškom do perníka, pridajte zmäknuté maslo, med, mlieko a vajcia.
- Premiešajte a vypracujte hladké cesto. Dajte chladiť do chladničky.
- Do misy nastrúhajte jablká nahrubo. Zmiešajte ich s pudingovým práškom, lyžičkou škorice a poprípade aj s cukrom, podľa toho, aké sú jablká sladké.
- Odležané cesto rozdeľte na dve polovice. Vyvaľkajte z nich placky.
- Na plech vyložený papierom na pečenie dajte prvú časť vyvaľkaného cesta. Navrch rozprestrite jablká.
- Potom priklopte druhou polovicou rozvaľkaného cesta.
- Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C po dobu 30 minút alebo dozlatista.
- Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a podávajte posypanú práškovým cukrom.
Zostalo vám viac jabĺk? Upečte si napríklad niektorý z našich receptov na jablčné muffiny !