Doma robené Baileys zo Salka

Doma robené Baileys zo Salka

Táto domáca verzia írskeho krému Bailey’s je neuveriteľne jednoduchá na výrobu – dokonca jednoduchšia ako ísť do obchodu! Všetko, čo potrebujete, je len mixér, 7 prísad a asi 5 minút na výrobu tohto krémovo čokoládového likéru.

Čo budeme potrebovať

  1. 120 ml uvarenej kávy alebo espressa (horúce)
  2. 2 lyžice kakaa
  3. 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
  4. 300 ml vodky
  5. 1 lyžička vanilkového extraktu
  6. ½ lyžičky mandľového extraktu
  7. 350 ml hustej smotany na šľahanie

Postup

  1. Zmiešame horúcu kávu a kakaový prášok v malej miske a šľaháme do hladka
  2. Pridáme kakaovú zmes do mixéra spoločne so sladeným kondenzovaným mliekom, vodkou, vanilkovým extraktom a mandľovým extraktom
  3. Všetko rozmixujeme do hladkej zmesi
  4. Smotanu na šľahanie vlejeme do kakaovej zmesi a miešame na najnižšiu rýchlosť, kým sa všetko nezapracuje a nespojí
  5. Pozor, aby sme zmes nepremixovali
  6. Vzniknutý krém umiestnime do vzduchotesnej nádoby a uložíme do chladničky
  7. Pred použitím nezabudneme írsky krém pretrepať a premiešať

Keď vynecháte alkohol a pridáte lyžičku pomarančovej kôry, ihneď máte nealkoholické Baileys, ktoré môžete podávať ako omáčku k zmrzline pre svoje malé ratolesti!

Krémové Baileys z kondenzovaného mlieka v ozdobných sklenených fľašiach.
Zdroj: foodiecrush.com

Domáci írsky krémový likér by mal byť spotrebovaný do 2 mesiacov. Pokiaľ ho dovtedy nepoužijete, odporúčame ho zmraziť a vyrobiť si chutnú domácu zmrzlinu. Takto vydrží o niečo dlhšie a vy si tento recept na domáci Baileys môžete o niečo dlhšie vychutnať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.