Táto domáca verzia írskeho krému Bailey’s je neuveriteľne jednoduchá na výrobu – dokonca jednoduchšia ako ísť do obchodu! Všetko, čo potrebujete, je len mixér, 7 prísad a asi 5 minút na výrobu tohto krémovo čokoládového likéru.
Čo budeme potrebovať
- 120 ml uvarenej kávy alebo espressa (horúce)
- 2 lyžice kakaa
- 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 300 ml vodky
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ lyžičky mandľového extraktu
- 350 ml hustej smotany na šľahanie
Postup
- Zmiešame horúcu kávu a kakaový prášok v malej miske a šľaháme do hladka
- Pridáme kakaovú zmes do mixéra spoločne so sladeným kondenzovaným mliekom, vodkou, vanilkovým extraktom a mandľovým extraktom
- Všetko rozmixujeme do hladkej zmesi
- Smotanu na šľahanie vlejeme do kakaovej zmesi a miešame na najnižšiu rýchlosť, kým sa všetko nezapracuje a nespojí
- Pozor, aby sme zmes nepremixovali
- Vzniknutý krém umiestnime do vzduchotesnej nádoby a uložíme do chladničky
- Pred použitím nezabudneme írsky krém pretrepať a premiešať
Keď vynecháte alkohol a pridáte lyžičku pomarančovej kôry, ihneď máte nealkoholické Baileys, ktoré môžete podávať ako omáčku k zmrzline pre svoje malé ratolesti!
Domáci írsky krémový likér by mal byť spotrebovaný do 2 mesiacov. Pokiaľ ho dovtedy nepoužijete, odporúčame ho zmraziť a vyrobiť si chutnú domácu zmrzlinu. Takto vydrží o niečo dlhšie a vy si tento recept na domáci Baileys môžete o niečo dlhšie vychutnať!