Domáca bezlepková vianočka

Domáca bezlepková vianočka

Aj keď nemôžete alebo nechcete z nejakého dôvodu konzumovať lepok, nemusíte sa tohto sladkého vianočného potešenia vzdávať.

Ingrediencie

  • 500 g bezlepkovej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 30 g čerstvého droždia
  • 250 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 150 g hrozienok namočených v rume
  • 50 g nasekaných mandlí
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 1 žĺtok na potretie

Postup

  1. Maslo utrite v mise s cukrom.
  2. Pridajte vajcia, štipku soli a citrónovú kôru.
  3. V mlieku s trochou cukru nechajte vzísť kvások.
  4. Do misy s maslom a cukrom pridajte hrozienka a mandle.
  5. Následne postupne pridávajte aj preosiatu múku a kvások.
  6. Všetko vypracujete na cesto, ktoré potom nechajte aspoň hodinu kysnúť na teplom mieste prekryté utierkou.
  7. Z vykysnutého cesta vytvorte vianočku.
  8. Preložte ju na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte najmenej 15 minút kysnúť.
  9. Pred vložením do rúry predhriatej na 180 ° C vianočku na niekoľkých miestach prepichnite špajľou, potrite žĺtkom a posypte plátky mandlí.
  10. Pečte približne 60 minút.
Bezlepkový variant tradičného vianočného pokrmu.
zdroj: petras-brotkasten.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.