Domáca francúzska bageta

Domáca francúzska bageta

Prečo jazdiť do Francúzska, keď poznáte ten správny recept! Mimochodom jednou z dôležitých ingrediencií, ktorú rozhodne nevynechávajte, je med.

Ingrediencie:

  • 2 čajové lyžičky sušeného droždia
  • 3 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 1/2 šálky teplej vody
  • 1 PL medu
  • 2 čajové lyžičky soli

Postup:

  1. V miske zmiešajte všetky ingrediencie a zmes vypracujte do podoby hladkého nelepivého cesta.
  2. Prekryte potravinovou fóliou a nechajte 15 minút odpočívať.
  3. Následne cesto rozdeľte na tri rovnako veľké diely a nechajte zakryté na teplom mieste kysnúť približne 45 minút.
  4. Z vykysnutého cesta vytvarujte tri bagety, ktoré vložte na papier na pečenie vyložený plech.
  5. Bagety nechajte na plechu ešte približne 15 minút kysnúť.
  6. Predhrejte si rúru na 200°C.
  7. Bagety nožom šikmo narežte a vložte do predhriatej rúry spoločne s pekáčikom so studenou vodou, ktorý umiestnite na dno rúry.
  8. Pečte dozlatista, v závislosti od veľkosti bagiet približne 20-25 minút.
  9. Po vybratí z rúry bagety potrite vlažnou vodou.
Francúzska večka rozkrojená napoly
zdroj: tasteofartisan.com

V USA, Kanade či Veľkej Británii sú obľúbenejšie ako bagety. O čom je reč? O bageloch .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.