Prečo jazdiť do Francúzska, keď poznáte ten správny recept! Mimochodom jednou z dôležitých ingrediencií, ktorú rozhodne nevynechávajte, je med.
Ingrediencie:
- 2 čajové lyžičky sušeného droždia
- 3 1/2 šálky hladkej múky
- 1 1/2 šálky teplej vody
- 1 PL medu
- 2 čajové lyžičky soli
Postup:
- V miske zmiešajte všetky ingrediencie a zmes vypracujte do podoby hladkého nelepivého cesta.
- Prekryte potravinovou fóliou a nechajte 15 minút odpočívať.
- Následne cesto rozdeľte na tri rovnako veľké diely a nechajte zakryté na teplom mieste kysnúť približne 45 minút.
- Z vykysnutého cesta vytvarujte tri bagety, ktoré vložte na papier na pečenie vyložený plech.
- Bagety nechajte na plechu ešte približne 15 minút kysnúť.
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Bagety nožom šikmo narežte a vložte do predhriatej rúry spoločne s pekáčikom so studenou vodou, ktorý umiestnite na dno rúry.
- Pečte dozlatista, v závislosti od veľkosti bagiet približne 20-25 minút.
- Po vybratí z rúry bagety potrite vlažnou vodou.
V USA, Kanade či Veľkej Británii sú obľúbenejšie ako bagety. O čom je reč? O bageloch .