Domáca griotka

Domáca griotka

Nie je nad dobrý domáci likér a griotka patrí medzi tie najobľúbenejšie! Pripravte si ju jednoducho podľa nášho receptu.

INGREDIENCIA

  • 4 kg čerstvých višní
  • 1 l rumu
  • 1 kg cukru
  • podľa potreby 1 l vodky alebo liehu

POSTUP

  1. Pripravte si dobre vymytý 5l pohár a umyté višne.
  2. Do pohára dávajte vždy vrstvu višní a vrstvu cukru.
  3. Takto vyskladajte celý pohár, uzavrite a dajte na deň na tmavé chladné miesto.
  4. Po otvorení zalejte rumom až nad poslednú vrstvu.
  5. Takto nechajte 6-8 týždňov odležať.
  6. Vždy raz týždenne otvorte a premiešajte.
  7. Po uplynutí 6 až 8 týždňov višne preceďte a nechajte si ich bokom na neskoršiu degustáciu.
  8. Prekvapkanú tekutinu zmiešajte s vodkou alebo nejakým silnejším liehom, koľko, je na vlastnom zvážení.
  9. Užite si to!
Domáci likér z višní rozliaty v pohároch s vedľa rozsypanými čerstvými višňami.
www.receptnajedlo.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.