Nie je nad dobrý domáci likér a griotka patrí medzi tie najobľúbenejšie! Pripravte si ju jednoducho podľa nášho receptu.
INGREDIENCIA
- 4 kg čerstvých višní
- 1 l rumu
- 1 kg cukru
- podľa potreby 1 l vodky alebo liehu
POSTUP
- Pripravte si dobre vymytý 5l pohár a umyté višne.
- Do pohára dávajte vždy vrstvu višní a vrstvu cukru.
- Takto vyskladajte celý pohár, uzavrite a dajte na deň na tmavé chladné miesto.
- Po otvorení zalejte rumom až nad poslednú vrstvu.
- Takto nechajte 6-8 týždňov odležať.
- Vždy raz týždenne otvorte a premiešajte.
- Po uplynutí 6 až 8 týždňov višne preceďte a nechajte si ich bokom na neskoršiu degustáciu.
- Prekvapkanú tekutinu zmiešajte s vodkou alebo nejakým silnejším liehom, koľko, je na vlastnom zvážení.
- Užite si to!