Domáca horčica

Domáca horčica

Horčicu si hravo pripravíte aj vy doma a verte nám, že už sa k tej kupovanej rozhodne nevrátite. Potrebujete na ňu iba pár surovín!

Ingrediencie

  • 1 šálka studenej vody
  • 3/4 šálky mletej horčice
  • 3/4 lyžičky hrubej morskej soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej kurkumy
  • 1 lyžička cesnakového pyré alebo 1/8 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/8 lyžičky papriky
  • 1/2 šálky bieleho destilovaného octu

Postup

  1. Vložte vodu, horčicu, soľ, kurkumu, cesnak a papriku do malého hrnca a šľahajte do hladka.
  2. Zmes varte na stredne nízkom až miernom ohni za častého miešania, kým neprebubla do hustej pasty, 30 až 45 minút.
  3. Do horčičnej zmesi zašľahajte ocot a pokračujte vo varení, kým nezhustne na požadovanú konzistenciu, čo môže trvať 7 až 15 minút.
  4. Pred vložením horčice do vzduchotesnej nádoby nechajte horčicu vychladnúť na izbovú teplotu.
  5. Zakryte a nechajte v chladničke pokojne až 3 mesiace.
  6. Horčica bude prvých pár dní alebo dokonca týždňov celkom štipľavá, ale časom sa zjemní.
Žltá horčica servírovaná v mištičke.
www.leitesculinaria.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.