Horčicu si hravo pripravíte aj vy doma a verte nám, že už sa k tej kupovanej rozhodne nevrátite. Potrebujete na ňu iba pár surovín!
Ingrediencie
- 1 šálka studenej vody
- 3/4 šálky mletej horčice
- 3/4 lyžičky hrubej morskej soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej kurkumy
- 1 lyžička cesnakového pyré alebo 1/8 lyžičky sušeného cesnaku
- 1/8 lyžičky papriky
- 1/2 šálky bieleho destilovaného octu
Postup
- Vložte vodu, horčicu, soľ, kurkumu, cesnak a papriku do malého hrnca a šľahajte do hladka.
- Zmes varte na stredne nízkom až miernom ohni za častého miešania, kým neprebubla do hustej pasty, 30 až 45 minút.
- Do horčičnej zmesi zašľahajte ocot a pokračujte vo varení, kým nezhustne na požadovanú konzistenciu, čo môže trvať 7 až 15 minút.
- Pred vložením horčice do vzduchotesnej nádoby nechajte horčicu vychladnúť na izbovú teplotu.
- Zakryte a nechajte v chladničke pokojne až 3 mesiace.
- Horčica bude prvých pár dní alebo dokonca týždňov celkom štipľavá, ale časom sa zjemní.