Domáca husia paštéta

Domáca husia paštéta

Paštéta z husacej pečene alebo foie gras je francúzska delikatesa. Pripravuje sa skôr výnimočne, ale chuťovo je veľmi bohatá a štruktúrou pripomína maslo. Ak máte k dispozícii kvalitnú husaciu pečeň určite túto pochúťku vyskúšajte.

Ingrediencie

  • 600 g husacej pečene
  • 70 ml sladšieho bieleho vína (napr. muškát)
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Ak používate mrazenú pečeň, nechajte ju 24 hodín vopred rozmrazovať v chladničke.
  • Rúru rozohrejte na 160 °, pečeň rozdeľte na laloky a starostlivo očistite od červených škvŕn a zvyškov žiliek.
  • Osoľte a okoreňte zo všetkých strán a vložte do pekáča, podlejte vínom, zakryte a celý pekáč vložte do plechu, alebo väčšieho pekáča as malou vrstvou vody.
  • Pečte 40 minút, kontrolujte vodu, prípadne dolejte.
  • Vyberte z rúry a lyžicou odoberte vrchnú vrstvu tuku, dajte ju do pohára na neskôr.
  • Pečeň nechajte v pekáčiku, priamo na ne vložte alobal a zaťažte nejakým ťažkým predmetom, napríklad plnou plechovkou.
  • Nechajte v chladničke do druhého dňa.
  • Odstráňte kryt, rozpustite tuk, ktorý ste si dali bokom a nalejte do na paštétu, nechajte odležať ďalších 24 hodín.
  • Potom môžete rozkrájať na plátky a podávať.

Alebo môžete postupovať podľa videoreceptu:

How to Make Foie Gras Terrine - Best Foie Gras Terrine Recipe - Foie Gras Recipe
4 plátky foie gras vyskladané na tanieriku a ozdobené rukolou
Zdroj: foiegras-groliere.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.