Domáca huspenina z kuracieho mäsa

Domáca huspenina z kuracieho mäsa

Aspik je slané mäsové želé, ktoré sa vyrába z vývaru, ktorý chladnutím hustne. Pri tomto recepte na domáci sulc si pripravíme silný domáci vývar, ktorý potom požijeme.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 l vody
  2. 450 g kuracích stehien
  3. Veľká žltá cibuľa (olúpaná vcelku)
  4. 2 veľké mrkvy (olúpané vcelku)
  5. 2 lyžice želatíny
  6. Lyžička soli
  7. Lyžička korenia
  8. 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  9. 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru

Postup

  1. Do hrnca s vodou pridáme kuracie mäso, mrkvy, cibuľu a soľ
  2. Všetko dohromady privedieme do varu
  3. Potom teplotu znížime na veľmi nízku a necháme variť ďalšie 4 hodiny.
  4. Odstránime mrkvu a cibuľu
  5. Na ozdobu môžeme použiť mrkvu a cibuľu môžeme vyhodiť
  6. Vyberieme kura z hrnca
  7. Kurča očistíme od kostí (ak je to potrebné) a nakrájame na malé kúsky
  8. Do 60 ml pridáme vodu izbovej teploty a vo vode rozpustíme želatínu
  9. Akonáhle sa rozpustí, pridáme ju do vývaru
  10. Do nádoby na aspik vhodíme kura, mrkva a posypeme petržlenovou vňaťou a kôprom
  11. Kurča a bylinky zalejeme vývarom
  12. Necháme v chladničke stuhnúť, tento proces môže trvať približne 6 hodín
Lahodný pokrm zo želatíny a kuracieho mäsa so zeleninou.
Zdroj: melangery.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.