Domáca jahodová zmrzlina

Domáca jahodová zmrzlina

Zmrzlina z jahôd je jednou z najobľúbenejších príchutí! Pripravte si náš domáci variant, ktorý je krémový, lahodný a vyrobený z čerstvých ingrediencií. Rovnako ako tieto domáce nanuky najrôznejších chutí. A tiež sa môžete osviežiť ľahkými domácimi limonádami .

Čo budeme potrebovať

  • 300 g jahôd (ošúpaných a nakrájaných na kocky)
  • 2 lyžice medu
  • 40 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 250 ml hustej smotany na šľahanie
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte jahody, med, cukor a citrónovú šťavu. Nechajte odležať 15-20 minút, kým jahody nepustia šťavu.
  • Zmes roztlačte šťouchadlom na zemiaky, kým nezostanú žiadne veľké kúsky jahôd.
  • K jahodám primiešame hustú smotanu a vanilkový extrakt. Miešajte, kým sa nespoja.
  • Nalejte zmes do vzduchotesnej nádoby na 3–4 hodiny, aby mierne zhustla.
  • Na dosiahnutie najlepších výsledkov nechajte zmrzlinu pred podávaním asi 5-10 minút odležať pri izbovej teplote, aby zmäkla.

Alebo nalejte zmes do vášho zmrzlinovača a postupujte podľa pokynov výrobcu. V týchto výrobníkoch zmrzliny , ktoré sme pre vás zrecenzovali, výroba trvá 15-20 minút. Tak si ju pripravte aj vy!

Biela mištička naplnená krémovou zmrzlinou z ovocia.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.