Domáca japonská majonéza

Domáca japonská majonéza

Japonská majonéza sa skvele hodí do sendvičov, cestovinových šalátov alebo jednoduchých zeleninových jedál. Má zaujímavý ovocný a umami podtón, čo jej dodáva jedinečnosť. Stala sa obľúbenou medzi slávnymi kuchármi po celom svete a vy si ju teraz môžete pripraviť aj doma a to za menej ako 10 minút!

INGREDIENCIA

  • 2 vaječné žĺtky
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1/4 lyžičky dashi prášku
  • 2 lyžice ryžového alebo jablčného octu
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 šálka oleja z hroznových semienok

POSTUP

  • Vložte vaječný žĺtok, horčicu, dashi prášok, ocot, soľ a cukor do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
  • Prípadne môžete použiť tyčový mixér alebo šľahač.
  • Pri bežiacom kuchynskom robote pomaly pridávajte olej a pokračujte v mixovaní, pokiaľ nie je zmes hustá ako majonéza.
  • Ak chcete, aby bola majonéza sladšia, pridajte ďalšiu lyžičku cukru.
  • Znovu premiešajte.
  • Preložte do sklenenej nádoby.
  • V chladničke vám majonéza vydrží až 2 týždne.
Majonéza s dashi práškom v pohári, naberaná vareškou.
www.pickledplum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.