Japonská majonéza sa skvele hodí do sendvičov, cestovinových šalátov alebo jednoduchých zeleninových jedál. Má zaujímavý ovocný a umami podtón, čo jej dodáva jedinečnosť. Stala sa obľúbenou medzi slávnymi kuchármi po celom svete a vy si ju teraz môžete pripraviť aj doma a to za menej ako 10 minút!
INGREDIENCIA
- 2 vaječné žĺtky
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1/4 lyžičky dashi prášku
- 2 lyžice ryžového alebo jablčného octu
- 3/4 lyžičky soli
- 1 lyžička kryštálového cukru
- 1 šálka oleja z hroznových semienok
POSTUP
- Vložte vaječný žĺtok, horčicu, dashi prášok, ocot, soľ a cukor do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
- Prípadne môžete použiť tyčový mixér alebo šľahač.
- Pri bežiacom kuchynskom robote pomaly pridávajte olej a pokračujte v mixovaní, pokiaľ nie je zmes hustá ako majonéza.
- Ak chcete, aby bola majonéza sladšia, pridajte ďalšiu lyžičku cukru.
- Znovu premiešajte.
- Preložte do sklenenej nádoby.
- V chladničke vám majonéza vydrží až 2 týždne.