Je to naozaj jednoduchý recept a chutí úplne fantasticky. Recept by najskôr fungoval s každým pečeným mäsom, ale TOP je kombinácia s mäsom bravčovým. Ale uistite sa, že máte doma výkonný kuchynský robot (alebo výkonný tyčový mixér), inak si túto nátierku neurobíte.
Čo budete potrebovať:
- 500 gramov uvareného bravčového mäsa
- 2 – 4 polievkové lyžice majonézy
- 1 stredne veľkú cibuľu
- Zelený zeler
- 8 – 10 nakladaných uhoriek (nakrájaných najemno)
Postup:
- Bravčové mäso pokrájame na menšie kocky a dáme do kuchynského robota
- Mäso v robote jemne rozdrvíme
- Do jemne spracovaného mäsa dáme všetky zvyšné prísady (okrem majonézy) a opäť v robote premiešame
- V robote nátierku mixujeme dovtedy, kým jej konzistencia nebude, podľa našich predstáv
- Keď bude nátierka dostatočne jemná, začneme pridávať majonézu. Tú pridávame postupne a jej množstvo upravujte podľa našej chuti
- Hotovú nátierku môžeme hneď podávať na čerstvom chlebe alebo ju uložiť do pohára a do chladničky.
Ak doma nemáte výkonný kuchynský robot ani tyčový mixér, vyskúšajte jednu z týchto cottage nátierok , pri ktorých ich nebudete potrebovať.