Domáca nutella

Domáca nutella

Dokážete si predstaviť čokoládovo-orieškovú nutellu, ktorá chutí rovnako dobre (ak nie lepšie) ako tie z obchodu, bez všetkých prídavných látok a nežiaducich ingrediencií? Máme pre vás recept!

INGREDIENCIA

  • 250 ml 35% smotany na šľahanie
  • 55 g cukru
  • 20 g kakaového prášku
  • 170 g mliečnej čokolády, nasekané
  • 125 ml lieskoorieškového masla

POSTUP

  • V hrnci metličkou zmiešajte smotanu, cukor a kakao.
  • Priveďte do varu a za stáleho šľahania nechajte 1 minútu variť.
  • Nalejte do mixéra.
  • Pridajte čokoládu a lieskoorieškové maslo.
  • Nechajte 1 minútu rozpustiť.
  • Spracujte do hladka.
  • Nalejte do pohárov.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Prikryte a dajte na 2 hodiny do chladničky.
  • Pred podávaním nechajte ohriať na izbovú teplotu.
  • Nutella vám vydrží v chladničke 2 až 3 týždne.
Krajec chleba na tanieri natretý čokoládovou nátierkou. Vedľa neho je položený pohár nátierky.
www.ricardocuisine.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie hriankovačov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.