Dokážete si predstaviť čokoládovo-orieškovú nutellu, ktorá chutí rovnako dobre (ak nie lepšie) ako tie z obchodu, bez všetkých prídavných látok a nežiaducich ingrediencií? Máme pre vás recept!
INGREDIENCIA
- 250 ml 35% smotany na šľahanie
- 55 g cukru
- 20 g kakaového prášku
- 170 g mliečnej čokolády, nasekané
- 125 ml lieskoorieškového masla
POSTUP
- V hrnci metličkou zmiešajte smotanu, cukor a kakao.
- Priveďte do varu a za stáleho šľahania nechajte 1 minútu variť.
- Nalejte do mixéra.
- Pridajte čokoládu a lieskoorieškové maslo.
- Nechajte 1 minútu rozpustiť.
- Spracujte do hladka.
- Nalejte do pohárov.
- Nechajte vychladnúť.
- Prikryte a dajte na 2 hodiny do chladničky.
- Pred podávaním nechajte ohriať na izbovú teplotu.
- Nutella vám vydrží v chladničke 2 až 3 týždne.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie hriankovačov . Kto vyhral v našom porovnaní?