Domáca paštéta z diviaka

Domáca paštéta z diviaka

Rustikálna, chuťovo úplne nezameniteľná paštéta. S opečeným chlebom a nakladanými uhorkami je úplne dokonalá.

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla
  • 800 g diviačieho mäsa
  • 200 g anglickej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • tymian
  • 4 guličky nového korenia
  • 4 klinčeky
  • 60 ml brandy
  • 2 vajcia
  • 60 ml smotany na šľahanie

Postup

  • Predrejte rúru na 180°.
  • Maslo rozohrejte na panvici, pridajte najemno pokrájanú cibuľu a opečte kým cibuľa nezosklovatí.
  • Mäso pokrájajte na malé kúsky, slaninu na kocky. Dajte do veľkej misy, pridajte opečenú cibuľu, najemno nasekaný cesnak, rozomleté korenie, soľ, tymian a dôkladne premiešajte.
  • Vajcia rozšľahajte v smotane, prilejte brandy, premiešajte a vlejte do mäsovej zmesi.
  • Dôkladne premiešajte a preložte do maslom vymastenej teriny alebo pekáčika, prikryte vekom alebo zakryte alobalom a umiestnite do plechu s vodou.
  • Pečte 1,5 až 2 hodiny. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Dajte na 24 hodín do chladničky a potom môžete podávať.
Plátok pečenej nátierky z diviačieho mäsa na tanieriku s chlebom a brusnicami
Zdroj: greatbritishchefs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.