Domáca pečeňová paštéta

Domáca pečeňová paštéta

Akonáhle si raz pripravíte tento recept, už si nikdy nebudete chcieť pochutnávať na žiadnom kupovanom výrobku tohto druhu.

Hotový pokrm podávajte s čerstvým pečivom alebo krekry.

Ingrediencie

  • 6 polievkových lyžíc nesoleného masla
  • ⅓ šálky pomletej šalotky
  • 500 g kuracej pečene
  • soľ
  • 1 strúčik cesnaku (prelisovaného)
  • 2 polievkové lyžice kapary
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sardelovej pasty (voliteľné)
  • ¼ šálky brandy
  • ¼ šálky smotany

Postup

  • Pečeň očistite a maslo rozpustite na panvici.
  • Na masle restujte šalotku, asi 1 minútu a pridajte pečeň.
  • Osoľte ich, a restujte zo všetkých strán, kým nezhnednú.
  • Pridajte kapary, tymian, cesnak, sardelovú pastu a restujte ďalšiu minútu.
  • Odstavte panvicu z ohňa a prilejte do nej brandy. V tomto okamihu buďte opatrní, pretože by sa alkohol mohol vznietiť hneď, ako panvicu vrátite na teplo.
  • Panvicu opäť rozohrejte a pokračujte vo varení 1–2 minúty. Zmes by mala mierne skaramelizovať.
  • Potom odstavte a nechajte vychladnúť.
  • Pripravenú pečeňovú zmes preložte do kuchynského robota a pridajte maslo a smotanu. Všetko rozmixujte a dajte do chladničky vychladiť. Všetko by malo stuhnúť.
  • Domáca paštéta z kuracej pečene vám v chladničke vydrží asi týždeň. Skvelé chutí, ak k nej pridáte brusnice.

Domáca pečeňová paštéta, natretá na krekroch, zdobená petržlenovou vňaťou.
zdroj: simplyrecipes.com

Skvele chutí ryža, pripravená profesionálne. Preto preskúmajte recenzie ryžovarov , ktoré vám v kuchyni uľahčia prácu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.