Akonáhle si raz pripravíte tento recept, už si nikdy nebudete chcieť pochutnávať na žiadnom kupovanom výrobku tohto druhu.
Hotový pokrm podávajte s čerstvým pečivom alebo krekry.
Ingrediencie
- 6 polievkových lyžíc nesoleného masla
- ⅓ šálky pomletej šalotky
- 500 g kuracej pečene
- soľ
- 1 strúčik cesnaku (prelisovaného)
- 2 polievkové lyžice kapary
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lyžička sardelovej pasty (voliteľné)
- ¼ šálky brandy
- ¼ šálky smotany
Postup
- Pečeň očistite a maslo rozpustite na panvici.
- Na masle restujte šalotku, asi 1 minútu a pridajte pečeň.
- Osoľte ich, a restujte zo všetkých strán, kým nezhnednú.
- Pridajte kapary, tymian, cesnak, sardelovú pastu a restujte ďalšiu minútu.
- Odstavte panvicu z ohňa a prilejte do nej brandy. V tomto okamihu buďte opatrní, pretože by sa alkohol mohol vznietiť hneď, ako panvicu vrátite na teplo.
- Panvicu opäť rozohrejte a pokračujte vo varení 1–2 minúty. Zmes by mala mierne skaramelizovať.
- Potom odstavte a nechajte vychladnúť.
- Pripravenú pečeňovú zmes preložte do kuchynského robota a pridajte maslo a smotanu. Všetko rozmixujte a dajte do chladničky vychladiť. Všetko by malo stuhnúť.
- Domáca paštéta z kuracej pečene vám v chladničke vydrží asi týždeň. Skvelé chutí, ak k nej pridáte brusnice.
Skvele chutí ryža, pripravená profesionálne. Preto preskúmajte recenzie ryžovarov , ktoré vám v kuchyni uľahčia prácu.