Domáca pečeňová paštéta s jablkami

Domáca pečeňová paštéta s jablkami

Povarte pečeň s jablkami, šalotkou a bylinkami a získajte skvelú mäsovú pomazánku. Je to je jednoduché!

Ingrediencie

  • 500 g kuracej pečene
  • 6 lyžíc masla izbovej tepltoty
  • 2 plátky slaniny
  • 4 malé šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 a ½ lyžičky čerstvého tymiánu
  • 1 jablko
  • 1 lyžica šalvie
  • 60 ml brandy
  • 1 lyžička soli
  • korenie

Postup

  • Pečeň očistite, odrežte z nich tuk a tkanivá a dajte do chladničky.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice masla, pridajte na malé kúsky nakrájanú slaninu a opečte do zlatista.
  • Pridajte najemno nakrájané šalotky a cesnak a opekajte kým cibuľka nezosklovatí.
  • Pridajte pečeň, na kúsky nakrájané jablko, šalvia, tymián a varte za občasného miešania, kým jablká nezmäknú a pečeň nebudú vnútri len ľahko ružovkastá.
  • Zmes preložte do mixéra.
  • Na panvicu nalejte brandy a pozvoľna ohrievajte, pritom zošrabujte kúsky z dna panvice. Varte asi minútu a potom nalejte do mixéra.
  • Pridajte soľ a rozmixujte dohladka.
  • Primiešajte maslo a korenie podľa chuti.
  • Preložte do pohárov. Pre dlhšie skladovanie prelejte paštétu v pohári 1-2 lyžicami rozpusteného masla, takto vydrží v chladničke jeden až dva týždne.
Paštéta natretá na plátku opečeného chleba a pohára s domácou mäsovou nátierkou
Zdroj: michaelolivier.co.za

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.