Povarte pečeň s jablkami, šalotkou a bylinkami a získajte skvelú mäsovú pomazánku. Je to je jednoduché!
Ingrediencie
- 500 g kuracej pečene
- 6 lyžíc masla izbovej tepltoty
- 2 plátky slaniny
- 4 malé šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 a ½ lyžičky čerstvého tymiánu
- 1 jablko
- 1 lyžica šalvie
- 60 ml brandy
- 1 lyžička soli
- korenie
Postup
- Pečeň očistite, odrežte z nich tuk a tkanivá a dajte do chladničky.
- Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice masla, pridajte na malé kúsky nakrájanú slaninu a opečte do zlatista.
- Pridajte najemno nakrájané šalotky a cesnak a opekajte kým cibuľka nezosklovatí.
- Pridajte pečeň, na kúsky nakrájané jablko, šalvia, tymián a varte za občasného miešania, kým jablká nezmäknú a pečeň nebudú vnútri len ľahko ružovkastá.
- Zmes preložte do mixéra.
- Na panvicu nalejte brandy a pozvoľna ohrievajte, pritom zošrabujte kúsky z dna panvice. Varte asi minútu a potom nalejte do mixéra.
- Pridajte soľ a rozmixujte dohladka.
- Primiešajte maslo a korenie podľa chuti.
- Preložte do pohárov. Pre dlhšie skladovanie prelejte paštétu v pohári 1-2 lyžicami rozpusteného masla, takto vydrží v chladničke jeden až dva týždne.