Domáca pizza z remosky

Domáca pizza z remosky

Vedeli ste, že v remoske je možné pripraviť aj pizzu? Teraz si ju môžete vyskúšať aj vy a pozor, fantázii sa medze nekladú. Takže ak máte na pizzi radšej iné ingrediencie, pripravte si ju podľa vášho gusta. Množstvo uvádzané v tomto recepte je na 2-3 pizze.

Ingrediencie na cesto

  • 250g hladkej múky
  • 160ml vody (vlažnej)
  • 5g droždia
  • 1 lyžička olivového oleja
  • Štipka soli (cca 5-8g podľa chuti)

Ingrediencie na oblohu pizze

  • 1 plechovka paradajkového pyré (možno nahradiť kečupom)
  • 5-6 plátkov šunky
  • 150g mozzarelly na plátky
  • Pár kúskov ananásu (môže byť z plechovky)
  • Bazalka (sušená alebo čerstvá)

Postup

  • Do misky s vlažnou vodou nadrobte droždie a nechajte úplne rozpustiť.
  • Vo väčšej mise zmiešajte múku so soľou. V tej následne vytvorte jamku, kam nalejte lyžičku olivového oleja.
  • Postupne prilievajte vodu s droždím do múky a vypracujte vláčne cesto (nesmie príliš lepiť).
  • Vypracované cesto prikryte utierkou a dajte na 30-40 minút kysnúť.
  • Vykysnuté cesto následne na doske prehneťte a potom vytvorte 3 rovnako veľké gule.
  • Gule na doske prikryte drobet navlhčenou utierkou a opäť nechajte asi 30 minút kysnúť.
  • Vál si posypte múkou a zo všetkých gulí vyvaľkajte tenké placky, ktoré sa budú vojsť do remosky a okraje nechajte vyššie.
  • Placku vložte do remosky, potrite ju paradajkovým pretlakom, pokladajte plátky šunky, mozzarelly a posypte čerstvou alebo sušenou bazalkou.
  • Nakoniec naskladajte pár kúskov ananásu podľa chuti a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Pečte zhruba 35-40 minút do zlatista.
  • Rovnakým spôsobom potom pripravíte zvyšné pizze.
Hawaii pizza upečená v elektrickej remoske
Zdroj: moderncrumb.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.