Nie je nad to pripraviť si jedlo zo základných, čerstvých surovín. Chce to trochu času a trochu práce, ale výsledok skutočne stojí za to.
Ingrediencie
- 1 kg zrelých čerstvých paradajok
- 1 cibuľa
- 1 l vývaru
- 1 PL masla
- pár listov čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate
- soľ, korenie
Postup
- Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno, paradajky umyte a nakrájajte na drobné kúsky
- V panvici rozpustite maslo
- Pridajte cibuľu a paradajky a opečte
- Vsypte nadrobno nasekanú bazalku a premiešajte
- Stiahnite plameň, priklopte pokrievkou a chvíľu duste vo vlastnej šťave
- Preložte podusené paradajky do väčšieho hrnca a zalejte vývarom
- Niekoľko minút povarte
- Dochuťte soľou a korením
- Hotovú polievku rozmixujte do hladka
- Každú porciu ozdobte bazalkou alebo petržlenovou vňaťou a servírujte s rozpečeným plátkom svetlého pečiva