Domáca polievka z čerstvých paradajok

Domáca polievka z čerstvých paradajok

Nie je nad to pripraviť si jedlo zo základných, čerstvých surovín. Chce to trochu času a trochu práce, ale výsledok skutočne stojí za to.

Ingrediencie

  • 1 kg zrelých čerstvých paradajok
  • 1 cibuľa
  • 1 l vývaru
  • 1 PL masla
  • pár listov čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate
  • soľ, korenie

Postup

  1. Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno, paradajky umyte a nakrájajte na drobné kúsky
  2. V panvici rozpustite maslo
  3. Pridajte cibuľu a paradajky a opečte
  4. Vsypte nadrobno nasekanú bazalku a premiešajte
  5. Stiahnite plameň, priklopte pokrievkou a chvíľu duste vo vlastnej šťave
  6. Preložte podusené paradajky do väčšieho hrnca a zalejte vývarom
  7. Niekoľko minút povarte
  8. Dochuťte soľou a korením
  9. Hotovú polievku rozmixujte do hladka
  10. Každú porciu ozdobte bazalkou alebo petržlenovou vňaťou a servírujte s rozpečeným plátkom svetlého pečiva
Paradajková polievka v miske ozdobená petržlenovou vňaťou
Zdroj: tartadalal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.