Domáca šľahačková bábovka

Domáca šľahačková bábovka

Tento recept na bábovku zo šľahačky je príkladom tých najlepších vintage receptov! Táto dobrota je jednoduchá a jedinečná a určite sa stane najobľúbenejšou pochutinou u vás doma.

Čo budeme potrebovať

  • 220 g masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • 6 veľkých vajec
  • ½ lyžičky soli
  • 340 g hladkej múky
  • 250 ml hustej smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Čo budeme potrebovať

  • Vymažte formu na bábovku.
  • V mise mixérom na strednú rýchlosť ušľahajte maslo a cukor, kým nebude svetlé a nadýchané asi 5 minút.
  • Pridávajte jedno vajce po druhom a každé vajce zašľahajte.
  • Do odmeranej múky pridajte soľ, šľahajte, aby sa múka spojila a prevzdušnila.
  • Potom striedavo pridávajte múku a hustú smotanu na šľahanie počnúc a končiac múkou.
  • Pridajte vanilkový extrakt a miešajte, kým sa nezapracuje.
  • Cesto nalejte do formy a vložte do STUDENEJ rúry, až potom rúru zapnite na 180 stupňov.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  • Pred vyklopením na servírovací tanier nechajte šľahačkovú bábovku 45 minút vychladnúť na mriežke.
  • Navrch dajte šľahačku a čerstvé jahody.

Čo iné k bábovke zo šľahačky podávať, než kvalitnú kávu! Pripravte ju v tých najlepších kávovaroch Tchibo , ktoré sme pre vás zrecenzovali.

Ozdobná tácka s dokonale upečenou bábovkou posypanou cukrom.
Zdroj: southernliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.