Tento recept na bábovku zo šľahačky je príkladom tých najlepších vintage receptov! Táto dobrota je jednoduchá a jedinečná a určite sa stane najobľúbenejšou pochutinou u vás doma.
Čo budeme potrebovať
- 220 g masla
- 200 g kryštálového cukru
- 6 veľkých vajec
- ½ lyžičky soli
- 340 g hladkej múky
- 250 ml hustej smotany na šľahanie
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Čo budeme potrebovať
- Vymažte formu na bábovku.
- V mise mixérom na strednú rýchlosť ušľahajte maslo a cukor, kým nebude svetlé a nadýchané asi 5 minút.
- Pridávajte jedno vajce po druhom a každé vajce zašľahajte.
- Do odmeranej múky pridajte soľ, šľahajte, aby sa múka spojila a prevzdušnila.
- Potom striedavo pridávajte múku a hustú smotanu na šľahanie počnúc a končiac múkou.
- Pridajte vanilkový extrakt a miešajte, kým sa nezapracuje.
- Cesto nalejte do formy a vložte do STUDENEJ rúry, až potom rúru zapnite na 180 stupňov.
- Pečte 1 hodinu a 15 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
- Pred vyklopením na servírovací tanier nechajte šľahačkovú bábovku 45 minút vychladnúť na mriežke.
- Navrch dajte šľahačku a čerstvé jahody.
Čo iné k bábovke zo šľahačky podávať, než kvalitnú kávu! Pripravte ju v tých najlepších kávovaroch Tchibo , ktoré sme pre vás zrecenzovali.