Domáca vaječná závarka

Domáca vaječná závarka

Práve vajcia by v našom jedálničku chýbať nemalo. Len samotný žĺtok obsahuje vitamíny A, D, E, K, vápnik a železo. Vy si vďaka nemu môžete obohatiť svoj vývar v podobe vaječného kvapkania.

Ingrediencie

  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky (môžete použiť aj hrubú)
  • 2 ks vajcia
  • 0,5 hrnčeka vody alebo mlieka
  • Štipka soli

Postup

  • V mise zmiešajte múku, vajcia a soľ.
  • Do hmoty pridajte vodu alebo mlieko a všetko metličkou rozmiešajte do hladka.
  • Mali by ste mať tuhšiu konzistenciu. V prípade potreby pridajte viac múky alebo naopak zrieďte vodou.
  • Hotové kvapkanie prelejte sitom s väčšími okami priamo do vriacej polievky.
  • Polievku ešte pár minút povarte a môžete podávať.
vývar s vaječným kvapkaním
Zdroj: cdkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.