Práve vajcia by v našom jedálničku chýbať nemalo. Len samotný žĺtok obsahuje vitamíny A, D, E, K, vápnik a železo. Vy si vďaka nemu môžete obohatiť svoj vývar v podobe vaječného kvapkania.
Ingrediencie
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky (môžete použiť aj hrubú)
- 2 ks vajcia
- 0,5 hrnčeka vody alebo mlieka
- Štipka soli
Postup
- V mise zmiešajte múku, vajcia a soľ.
- Do hmoty pridajte vodu alebo mlieko a všetko metličkou rozmiešajte do hladka.
- Mali by ste mať tuhšiu konzistenciu. V prípade potreby pridajte viac múky alebo naopak zrieďte vodou.
- Hotové kvapkanie prelejte sitom s väčšími okami priamo do vriacej polievky.
- Polievku ešte pár minút povarte a môžete podávať.