Domáca žĺtková majonéza

Domáca žĺtková majonéza

Príprava tejto majonézy je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla. Jediné, na čo si musíte dať pozor, je čerstvosť vajec a trvanlivosť, v chladničke vydrží iba pár dní.

INGREDIENCIA

  • 2 žĺtky
  • 150 ml slnečnicového oleja
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • šťava z polovice citróna
  • soľ a korenie z mlynčeka

POSTUP

  1. Všetky suroviny vložte do nádoby od tyčového mixéra.
  2. Tyč spustite až na dno, zapnite a pomaly ťahajte nahor asi 5 sekúnd.
  3. Majonézu môžete ihneď podávať.
Majonéza v mištičke.
www.epicurious.com

Domácu majonézu využijete napríklad v jednom z našich receptov na veľkonočné šaláty !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.