Domáce arašidové maslo

Domáce arašidové maslo

Urobte si domáce arašidové maslo. Je to úplne jednoduché a navyše môžete bez výčitiek maškrtiť. V primeranom množstve je totiž veľmi zdravé. Môžete s ním ochutiť jogurt, ovsenú kašu, alebo si ho dať len tak napríklad s jablkom.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky arašidov bez škrupiny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1-2 lyžice arašidového oleja (alebo iného, ktorý máte po ruke)
  • 1-2 lyžice medu

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
  • Arašidy dajte na plech s papierom na pečenie a pečte ich po dobu 10 minút dozlatista.
  • Opečené arašidy dajte do mixéra a spracovávajte po dobu 1 minúty.
  • Potom oškrabte arašidy z bokov. (Momentálne máte suchú hmotu.)
  • Zapnite mixér a mixujte ďalšiu 1 minútu. (Momentálne by sa malo začať lepiť.)
  • Mixujte ďalšiu minútu a potom zoškrabte orechy zo strán. (Momentálne by ste mali mať lesklé, mäkké a husté maslo.)
  • Pridajte soľ, olej, med a mixujte ďalšie 1-2 minúty. Pokračujte v mixovaní, kým nebude maslo úplne hladké.
  • Domáce arašidové maslo by malo byť trochu hrubšie ako kupované. Momentálne by ste mali mať roztierateľnú štruktúru.
  • Ochutnajte a pridajte ďalšie ingrediencie podľa chuti – škoricu, med, kakao, nutellu,..
  • Hotové arašidové maslo dajte najlepšie do sklenenej nádoby. Uchovávajte v chladničke.
Maslo z pražených arašidov s medom.
Zdroj: beprepared.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.