Domáce bravčový barbecue kebab

Domáce bravčový barbecue kebab

V krajinách stredného východu sa toto mäso z náboženských dôvodov nepripravuje. Vy si ale kebab môžete s týmto mäsom pripraviť a potešiť tým svojich stravníkov. Kebab podávajte s pita chlebom, v tortille alebo len tak s pečivom.

Ingrediencie

  • 500g bravčové stehno (alebo akékoľvek bravčové mäso)
  • 1 hrnček bieleho cukru
  • 1 hrnček sójovej omáčky
  • 1 cibuľu nakrájanú na kocky
  • 5 strúčikov nadrveného cesnaku
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia

Postup

  • Cukor, sójovú omáčku, cibuľu, cesnak a čierne korenie zmiešajte vo veľkej miske.
  • Nakrájajte bravčové mäso na kocky, pridajte do misy a premiešajte.
  • Zakryte alobalom a nechajte v chladničke najmenej 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
  • Predhrejte rúru na 200°C alebo v prípade funkcie grilu na 180°C.
  • Navlečte bravčové mäso na špízy a pečte v predhriatej rúre dozlatista až do mierneho spálenia. (10-13 minút z každej strany).
  • Hotové mäso odrezávajte zo špízu zvisle na tenké plátky.
  • Naplňte ľubovoľné pečivo, napr. tortillu alebo pita chlieb a podávajte s akýmkoľvek dresingom a zeleninou.
Špízy s grilovaným mäsom
Zdroj: pilipinasrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.