Domáce gnocchi s kačacím ragú

Domáce gnocchi s kačacím ragú

Báječný tradičný recept zo stredného Talianska, ktorý je výdatný a sýty a skvele sa hodí na zvláštne príležitosti či ako nedeľný obed.

Ingrediencie

Na gnocchi:

  • 1 kg múčných zemiakov
  • 250 g hladkej múky
  • 1 veľké vajcia
  • 1 štipka soli
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu

Na kačacie ragú:

  • 1 kg kačacích kúskov
  • 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná nadrobno
  • 2 mrkvy, umyté a nakrájané najemno
  • 2 stonky stopkového zeleru, umyté a nakrájané nadrobno
  • 450 g paradajkovej passaty
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku zmiešaného s horúcou vodou
  • 1/2 pohára bieleho vína
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 3-4 lyžice extra panenského olivového oleja.
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Zemiaky uvarte v mierne osolenej vode domäkka.
  2. Zlejte.
  3. Zemiaky olúpte a rozšťouchejte, aby ste ich trochu rozdrvili.
  4. Gnocchi musia byť pripravované zo zemiakov, ktoré sú ešte teplé, takže ich nenechajte vychladnúť.
  5. Potom do misy dajte zemiakové pyré s múkou, vajcom, parmezánom a štipkou soli.
  6. Dobre premiešajte, vyklopte na pomúčenú dosku a hneďte, kým nezískate mäkké elastické cesto.
  7. Nehneťte príliš ani príliš silno.
  8. Štvrtinu cesta odrežte a zvyšok prikryte utierkou.
  9. Znovu pomúčte pracovnú plochu.
  10. Štvrtku rozdeľte na dve časti az každého kusu vyvaľkajte hada hrubého ako váš palec a nakrájajte ho na kúsky 2–3 cm široké.
  11. Ľahko zatlačte do nokov hroty vidličky, aby ste vytvorili drážky.
  12. Hotové halušky dajte bokom na ľahko pomúčenú tácku.
  13. Stopkový zeler a mrkva umyte a nakrájajte nadrobno.
  14. Cibuľu nakrájajte aj nadrobno.
  15. Kúsky kačice umyte a osušte.
  16. Do kože votrite trochu soli a korenia.
  17. Zahrejte olivový olej v hlbokej panvici.
  18. Orestujte cibuľu, mrkvu a stopkový zeler, kým nezačnú mäknúť.
  19. Pridajte kúsky kačice kožou dole a restujte, kým koža nezačne hnednúť.
  20. Potom ich otočte a druhú stranu zľahka opečte.
  21. Zalejte vínom a nechajte odpariť alkohol.
  22. Podľa chuti osoľte, oprite av horúcej vode mierne rozpustite paradajkovú passatu a paradajkový pretlak.
  23. Varte, kým nie je kačica prepečená, asi 45–60 minút v závislosti od veľkosti kúskov.
  24. Keď je hotová, vyberte ju z omáčky.
  25. Nechajte ju trochu vychladnúť a mäso odrežte od kostí a odstráňte kožu.
  26. Kačicu nakrájajte na malé kúsky.
  27. Halušky uvarte v mierne osolenej vriacej vode.
  28. Hotové sú, keď vyplávajú na povrch.
  29. Vyberte ich dierovanou lyžicou a pridajte do kačacieho ragú.
  30. Všetko zmiešajte s niekoľkými lyžicami strúhaného parmezánu.
  31. Ihneď podávajte posypané čerstvým rozmarínom, prípadne ešte strúhaným syrom.
Noky s ragú z kačice servírované na tanieri s vidličkou.
www.the-pasta-project.com

Máme pre vás tiež recepty na vynikajúce omáčky k cestovinám 7x inak alebo pripravte si ľahké a rýchle jedlo kedykoľvek počas dňa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.