Čo budeme potrebovať
- 560 g plechovka liči v konzerve (scedené)
- 200 ml šťavy z liči nálevu
- 4 slivky (nakrájané)
- Lyžička vanilkového extraktu
- 30 g trstinového cukru
- 125 g čerstvých malín
- 300 g ovsených vločiek
- Lyžička mletej škorice
- 60 g masla
Postup
- Predhrejeme si rúru na 160 stupňov
- Liči nakrájame na polovičky
- Dáme ich na panvicu spolu s nálevom, slivkami, vanilkovým extraktom, maslom a lyžicou trstinového cukru
- Zamiešame a zmes privedieme do varu
- Panvicu prikryjeme a na stredne vysokú teplotu dusíme asi 3 minúty
- Zložíme z tepla a vmiešame vločky, škoricu a zvyšok cukru
- Zmes vysypeme a rozložíme rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie
- Vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút, kým granola nezezlátne
- V polovici pečenia zmes premiešame
- Granolu vyberieme z rúry a necháme ju úplne vychladnúť.
- Podávame s čerstvými malinami, jogurtom alebo mliekom
Croissanty je najlepšie jesť čerstvé. Ak vám zostanú aj na druhý deň, môžete ich aspoň trochu oživiť tým, keď ich v rúre asi 5 minút jemne prehrejete.
Ak by ste chceli upiecť tieto croissanty ráno, môžete si ich pripraviť deň vopred a cez noc je zakryté potravinárskou fóliou uchovať v chlade. Namiesto toho, aby ste ich nechali kysnúť pri izbovej teplote, nechajte ich do rána v chladničke a potom pokračujte v recepte.
Vychutnajte si sladkú verziu týchto nadýchaných croissantov s našimi skvelýmireceptami na marmelády a vychutnajte si ich napríklad s malinovou marmeládou.
Pokiaľ skôr fandíte slaným pokrmom brunch nevynímajúc, skúste croissant s týmito nátierkami z romadúru . Možností je nepreberné množstvo!