Domáce granola

Domáce granola

Čo budeme potrebovať

  1. 560 g plechovka liči v konzerve (scedené)
  2. 200 ml šťavy z liči nálevu
  3. 4 slivky (nakrájané)
  4. Lyžička vanilkového extraktu
  5. 30 g trstinového cukru
  6. 125 g čerstvých malín
  7. 300 g ovsených vločiek
  8. Lyžička mletej škorice
  9. 60 g masla

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 160 stupňov
  2. Liči nakrájame na polovičky
  3. Dáme ich na panvicu spolu s nálevom, slivkami, vanilkovým extraktom, maslom a lyžicou trstinového cukru
  4. Zamiešame a zmes privedieme do varu
  5. Panvicu prikryjeme a na stredne vysokú teplotu dusíme asi 3 minúty
  6. Zložíme z tepla a vmiešame vločky, škoricu a zvyšok cukru
  7. Zmes vysypeme a rozložíme rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie
  8. Vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút, kým granola nezezlátne
  9. V polovici pečenia zmes premiešame
  10. Granolu vyberieme z rúry a necháme ju úplne vychladnúť.
  11. Podávame s čerstvými malinami, jogurtom alebo mliekom
Najlepšie chrumkavé domáce muesli s ovocím a cukrom.
Zdroj: sweetsimplevegan.com

Croissanty je najlepšie jesť čerstvé. Ak vám zostanú aj na druhý deň, môžete ich aspoň trochu oživiť tým, keď ich v rúre asi 5 minút jemne prehrejete.

Ak by ste chceli upiecť tieto croissanty ráno, môžete si ich pripraviť deň vopred a cez noc je zakryté potravinárskou fóliou uchovať v chlade. Namiesto toho, aby ste ich nechali kysnúť pri izbovej teplote, nechajte ich do rána v chladničke a potom pokračujte v recepte.

Vychutnajte si sladkú verziu týchto nadýchaných croissantov s našimi skvelýmireceptami na marmelády a vychutnajte si ich napríklad s malinovou marmeládou.
Pokiaľ skôr fandíte slaným pokrmom brunch nevynímajúc, skúste croissant s týmito nátierkami z romadúru . Možností je nepreberné množstvo!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.