Pripravte si svoje vlastné domáce vyprážané zemiakové hranolky, ktoré sú oveľa lepšie ako tie mrazené z obchodu. Navyše je to hračka, ktorú zvládnete aj vy!
Ingrediencie
- 4 stredné zemiaky na osobu
- rastlinný olej na vyprážanie
- soľ podľa chuti
Postup
- Olúpeme a umyjeme zemiaky.
- Nakrájame ich pozdĺžne na štyri alebo päť zvislých kúskov a potom každý kúsok nakrájame na tyčinky.
- Zemiaky dáme do veľkej misy a zalejeme ich studenou vodou.
- Zemiaky necháme vo vode 25-30 minút, pustí tak škrob.
- Až budete pripravení začať smažiť, zlejeme vodu a položíme hranolčeky na dva plechy vyložené čistými uteráky alebo papierovými utierkami.
- Medzitým zahrejeme niekoľko cm oleja v ťažkom hrnci na 175 stupňov Celzia.
- Použijeme teplomer.
- Zemiaky osmažíme v niekoľkých dávkach a snažíme sa, aby zemiaky v hrnci neboli natestné na seba.
- Vyberieme z oleja a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
- Každú várku posypeme soľou, akonáhle ich vyberieme z hrnca.
- Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj naše recepty na domáce syrové krokety , ktorými sa môžete inšpirovať a pochutnávať si na nich treba každý deň.