Pokiaľ chcete docieliť jemnejšiu zmes, rozomeliete v mlynčeku nielen mäso, ale tiež krúpy.
Ingrediencie:
- 1000 g bravčového bôčika
- 1000 g bravčovej krkovice
- 1000 g krúp
- 500 g bravčovej pečene
- 1 bravčový jazyk
- 4 cibuľa
- 10 strúčikov cesnaku
- 1 PL majoránky
- 2 PL mletého korenia
- 2 PL mletého nového korenia
- 1 PL čerstvého strúhaného zázvoru
- vývar
- bravčová masť
- soľ
- bravčové črevá
Postup:
- Všetko mäso uvarte v hrnci s vodou domäkka.
- Mäso nechajte vychladnúť a následne ho pomeľte v mlynčeku.
- V medziobdobí si uvarte krúpy a opražte nakrájanú cibuľu na masti.
- Zmes pomletého mäsa dajte do väčšej misy a pridajte všetky korenia, prelisovaný cesnak, cibuľu, krúpy a trochu vývaru z mäsa.
- Všetko dôkladne premiešajte a nechajte asi hodinu odstáť, aby sa do seba jednotlivé ingrediencie zapracovali.
- Hotovou zmesou následne naplňte umytý bravčový čriev, ktorý na koncoch zaviažte alebo zašpejlujte.
- Domáce jarnice potom dajte na približne 15-20 minút variť do vody s teplotou asi 90 stupňov.
- Keď sú jarnice uvarené, prepláchnite ich v studenej vode a nechajte voľne uschnúť.
Domáce jarnice skvele chutia s vlastnoručným pečivom . Upečte si s nami domáce rožky, žemle či bagetky!