Domáce kuracie kebab

Domáce kuracie kebab

Najobľúbenejším mäsom, ktoré sa na tento pokrm používa je práve kuracie. Vyskúšajte ho aj vy pri sebe doma a všetkým sa určite budú zbiehať sliny.

Ingrediencie

  • 1kg kuracích prsníkov alebo stehenných rezňov bez kosti

Ingrediencie na marinádu

  • 150 g prírodného bieleho jogurtu
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 0,5 lyžičky škorice
  • 0,5 lyžičky sušeného chilli (viac podľa preferencií)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Kôra a šťava z 1 citróna
  • Soľ a mleté korenie

Postup

  • Vo veľkej miske dobre premiešajte ingrediencie na marinádu.
  • Kuracie mäso nakrájajte na kocky a pridajte do marinády.
  • Všetko riadne premiešajte, misu zabaľte alobalom a nechajte marinovať v chladničke po dobu 2 hodín, najlepšie cez noc.
  • Namarinované mäso navliekajte na špajle alebo špíz a dajte piecť do predhriatej rúry asi na 20 minút.
  • Počas pečenia môžete 1-2x poliať šťavou, ktoré mäso pustí. Mäso tak bude šťavnatejšie.
  • Po upečení mäso zo špízov odkrájajte zvisle na plátky.
  • Hotovým mäsom naplňte tortillu či pita chlieb, pridajte dresing, zeleninu a podávajte.
Kebab z kuracieho mäsa na špajli
Zdroj: tamingwins.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.