Domáce langoše z jogurtu

Domáce langoše z jogurtu

Jogurtové langoše sú ľahké a vláčne. Kto ochutná, už nechce iné.

INGREDIENCIA

  • 500 g hladkej múky
  • ½ kocky droždie
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 140 g bieleho jogurtu
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžica oleja
  • olej na vyprážanie

Na podávanie:

  • čo máte radi (cesnak, kečup, tatárka, kyslá smotana, syr)

POSTUP

  • Do misy si dáme múku a urobíme jamku.
  • Do jamky si rozdrobíme droždie, pridáme cukor a zalejeme trochou vlažného mlieka.
  • Na chvíľu prikryjeme utierkou a necháme vzísť kvások.
  • Potom už pridáme jogurt, zvyšok mlieka, olej, soľ a prášok do pečiva.
  • Vypracujeme cesto a rozdelíme si ho na 8 bochníkov.
  • Prikryjeme a necháme kysnúť asi pol hodiny.
  • Z bochníkov tvarujeme placky v rukách a vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Recept na jogurtové langoše.
fast-ed.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.