Typická ľahká a zdravá letná večera. Čerstvé paradajky a papriky dajú tomuto pokrmu tú pravú letnú chuť.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 3 paradajky
- 2 papriky
- 2 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL paradajkového pretlaku
- 3 PL oleja
- 2 čajové lyžičky sladkej papriky
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci zahrejte olej a následne na ňom zosklovať nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Potom pridajte prelisované strúčiky cesnaku a restujte ešte asi minútu.
- Pridajte na rezančeky nakrájanú papriku, soľ, korenie a hrniec priklopte.
- Po niekoľkých minútach pridajte do hrnca na kúsky pokrájané paradajky a sladkú papriku.
- Premiešajte a prilejte paradajkový pretlak.
- Všetko dôkladne premiešajte a nechajte asi 15 minút dusiť.
- Pokiaľ zmes príliš zhustne, pridajte trochu vody.
- Na záver do zmesi zeleniny rozklepnite vajcia a 2-3 minúty ešte za stáleho miešania povarte.
Domáce lečo servírujte s plátkami čerstvého pečiva, posypané petržlenovou vňaťou.
Pokiaľ máte pre tento variant leča slabosť, vyskúšajte tiež francúzsky variant alebo ratatouille ! Tie okrem paradajok a paprík väčšinou obsahujú ešte ďalšiu zeleninu, predovšetkým baklažán a cuketu, a tiež bylinky.