Domáce lečo plné vitamínov

Domáce lečo plné vitamínov

Typická ľahká a zdravá letná večera. Čerstvé paradajky a papriky dajú tomuto pokrmu tú pravú letnú chuť.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 3 paradajky
  • 2 papriky
  • 2 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 3 PL oleja
  • 2 čajové lyžičky sladkej papriky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci zahrejte olej a následne na ňom zosklovať nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Potom pridajte prelisované strúčiky cesnaku a restujte ešte asi minútu.
  3. Pridajte na rezančeky nakrájanú papriku, soľ, korenie a hrniec priklopte.
  4. Po niekoľkých minútach pridajte do hrnca na kúsky pokrájané paradajky a sladkú papriku.
  5. Premiešajte a prilejte paradajkový pretlak.
  6. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte asi 15 minút dusiť.
  7. Pokiaľ zmes príliš zhustne, pridajte trochu vody.
  8. Na záver do zmesi zeleniny rozklepnite vajcia a 2-3 minúty ešte za stáleho miešania povarte.

Domáce lečo servírujte s plátkami čerstvého pečiva, posypané petržlenovou vňaťou.

Zmes varených vajíčok, paprík a paradajok servírovaná s pečivom
zdroj: timeaskitchen.com

Pokiaľ máte pre tento variant leča slabosť, vyskúšajte tiež francúzsky variant alebo ratatouille ! Tie okrem paradajok a paprík väčšinou obsahujú ešte ďalšiu zeleninu, predovšetkým baklažán a cuketu, a tiež bylinky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.