Kto by nemiloval Magnum! Touto pochúťkou sme sa inšpirovali aj my v našom recepte.
INGREDIENCIA
- 200 ml smotany na šľahanie 33%
- ½ konzervovaného sladeného kondenzovaného mlieka
- 100 ml mlieka do kávy 10%
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na čokoládovú polevu:
- 300 g čokolády (aspoň 50% kakaa)
- 70 g kokosového oleja
POSTUP
- Zo smotany, salka, mlieka do kávy a vanilky vyšľahajte tekutú zmes.
- Nešľahajte dlho – stačí necelá minúta.
- Zmrzlinovú zmes nalejte do formičiek na nanuky, pridajte drievka a uložte do mrazničky aspoň na 6 hodín, ideálne na noc.
- Neskôr stuhnuté nanuky máčajte vo vysokom pohári do vychladnutej čokoládovej polevy, ktorú ste si vymiešali z rozpustenej čokolády a kokosového oleja.
- Nanuky drievkami zapichnite do polystyrénovej formy a dajte ešte na 30 minút do mrazničky, aby čokoláda dobre stuhla.