Domáce Magnum nanuk

Domáce Magnum nanuk

Kto by nemiloval Magnum! Touto pochúťkou sme sa inšpirovali aj my v našom recepte.

INGREDIENCIA

  • 200 ml smotany na šľahanie 33%
  • ½ konzervovaného sladeného kondenzovaného mlieka
  • 100 ml mlieka do kávy 10%
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na čokoládovú polevu:

  • 300 g čokolády (aspoň 50% kakaa)
  • 70 g kokosového oleja

POSTUP

  • Zo smotany, salka, mlieka do kávy a vanilky vyšľahajte tekutú zmes.
  • Nešľahajte dlho – stačí necelá minúta.
  • Zmrzlinovú zmes nalejte do formičiek na nanuky, pridajte drievka a uložte do mrazničky aspoň na 6 hodín, ideálne na noc.
  • Neskôr stuhnuté nanuky máčajte vo vysokom pohári do vychladnutej čokoládovej polevy, ktorú ste si vymiešali z rozpustenej čokolády a kokosového oleja.
  • Nanuky drievkami zapichnite do polystyrénovej formy a dajte ešte na 30 minút do mrazničky, aby čokoláda dobre stuhla.
Smotanový nanuk v čokoládovej poleve.
www.recepty.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.