Domáce Marlenka tortu

Domáce Marlenka tortu

Kto ochutnal tento arménsky medovník, už nechce iný.

INGREDIENCIA:

  • 250 g hery
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice tmavého medu
  • 300 g krupicového cukru
  • 400 g hladkej múky 00 extra
  • 1 lyžičku jedlej sódy
  • poriadna hrsť vlašských orechov na ozdobenie

Na krém :

  • 1 konzerva karamelového Salka (mliečneho karamelu)
  • 300 g masla

POSTUP:

  1. Do misky vložíme heru a necháme ju pomaly rozpustiť vo vodnom kúpeli.
  2. Potom do nej rozklepneme vajcia a postupne pridáme med, cukor, múku aj jedlú sódu.
  3. Predhrejeme rúru na 170 °C.
  4. Zmes v miske miešame vareškou približne desať minút, kým cesto nebude mať zlatistú farbu.
  5. Vzniknuté cesto rozdelíme na šesť rovnako veľkých dielov.
  6. Na plech natiahneme papier na pečenie a obkreslíme tortovú formu.
  7. Do kruhu potom gumovou stierkou rozotrieme cesto v čo najtenšej vrstve.
  8. Placku pečieme dozlatista (sedem až desať minút) a to isté vykonáme aj s ostatnými.
  9. Upečené placky okrájame.
  10. Okraje nevyhadzujeme, budete ich potrebovať na záverečné zdobenie.
  11. Vyrobíme krém a posypku.
  12. Maslo a mliečny karamel vyšľaháme do hladka.
  13. Nakoniec pripravíme posypku z okrájaných kúskov cesta.
  14. Kraje vložíme do misy a prsty ich najemno rozdrobíme a primiešame k nim nadrobno nasekané orechy.
  15. Zostavíme tortu.
  16. Rozotrieme krém na prvý plát.
  17. Priklopíme ďalšou plackou, ktorú opäť natrieme maslovým krémom.
  18. Opakujeme tak dlho, kým nám nedôjdu medovníkové pláty.
  19. Na záver potrieme celú tortu vrátane bokov krémom a poprášime pripravenou posypkou.
  20. Necháme aspoň do druhého dňa odležať.
Najlepšia marlenková torta.
lulumarket.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.