Domáce nakladané bravčové mäso

Domáce nakladané bravčové mäso

Ideálna kombinácia zavareného mäsa „po domácku“ je bravčový bôčik s bravčovou plecou. Zbiehajú sa vám sliny? Potom sa inšpirujte naším receptom!

Budete potrebovať

  • 1,5 bravčové pliecko
  • 1,5 bravčového bôčika
  • rýchlosol
  • vodu
  • zaváracie poháre s viečkami

Postup prípravy

  • Mäso najskôr očistite, odstráňte kosti, šľachy a prebytočný tuk.
  • Zľahka opláchnite a nakrájajte mäso na kocky – ideálne 2 x 2 centimetre.
  • Mäso zmiešajte s rýchlosolou – napríklad Praganda, soľ poriadne do mäsa votrite.
  • Kocky začnite plniť do vopred sterilizovaných pohárov.
  • Dolejte do pohárov vodu – do ¾ pohára.
  • Okraje pohárov poriadne utrite papierovou utierkou, aby ste sa zbavili mastnoty.
  • Priložte viečka a poriadne uzavrite.
  • Varte úplne potopené poháre 2 hodiny na 98 stupňov.
  • Ďalší deň vodu opäť priveďte do varu a varte ešte ďalšiu hodinu pri miernom vare.
  • Poháre nechajte vychladnúť a potom uskladnite.
Bravčové mäso naložené v zaváracích pohároch.
zdroj: sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.