Domáce pita chlieb

Domáce pita chlieb

Tento recept na domáci pita chlieb sa ľahko pripravuje, pretože vyžaduje iba niekoľko ingrediencií, ktoré už možno máte doma po ruke! Vypracujte veľmi jednoduché cesto, nechajte ho vykysnúť a zažite čaro čerstvého, teplého, dokonale nadýchaného domáceho pita chleba.

Čo budeme potrebovať

  1. 300 g hladkej múky
  2. 130 g gréckeho jogurtu
  3. 120 ml vody
  4. 3 lyžice olivového oleja
  5. Lyžica cukru
  6. Lyžička suchého aktívneho droždia
  7. Lyžička soli

Postup

  1. Múku, cukor, droždie a soľ dáme do misy
  2. Pridáme vodu, jogurt a olivový olej
  3. Všetko premiešame, a akonáhle sa cesto spojí, rukami ho v mise zľahka prehnite, kým sa dobre nezapracuje
  4. Misu prikryjeme a cesto necháme hodinu kysnúť (nijako výrazne nevykysne)
  5. Cesto vyklopíme na dobre pomúčenú pracovnú plochu
  6. Krátko ho znova prehniteme a vytvarujeme do bochníčku
  7. Bochník nakrájame na šesť rovnakých kusov
  8. Každú časť vyvaľkáme, na placku
  9. Pokiaľ je cesto lepivé, pridáme ďalšiu múku
  10. Jednotlivé plátky pita uchovávame oddelené mastným papierom a prikryté vlhkou utierkou
  11. Rozpálime si veľkú nepriľnavú panvicu, ktorú vymažeme trochou olivového oleja
  12. Pitu vyprážame na vysokú teplotu, niekoľko minút z každej strany, kým nebude pekne sfarbená dozlatista
  13. Jednotlivé plátky chleba uchovávame v teple alebo ich pred podávaním opekáme na panvici alebo grilujeme v rúre, aby sa ohriali
Domáci nadýchaný chlieb z rúry alebo panvice.
Zdroj: natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.