Domáce pivné rožky

Domáce pivné rožky

Klasický recept, ktorý spája hladkú a polohrubú múku. Ich kombinácia dáva cestu jeho charakteristickú konzistenciu.

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 ml svetlého piva
  • 1 PL masti
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 PL soli
  • 1 PL cukru
  • 2 PL mlieka

Postup:

  1. Z droždia a trochy piva si pripravte kvások.
  2. V miske zmiešajte všetky ingrediencie, pridajte vzídený kvások a vypracujte do podoby cesta.
  3. V prípade, že je cesto príliš husté, pridajte trochu teplej vody.
  4. Po vykysnutí cesto rozdeľte na dvanásť častí a každú časť vytvarujte do podoby guličky.
  5. Následne každú guľôčku cesta ručne rozvaľkajte do podoby špagátu alebo hada.
  6. Takto pripravené pivné rožky dajte ešte na hodinu vykysnúť na plech s papierom na pečenie.
  7. Predhrejte si rúru na 220 stupňov.
  8. Pred pečením rožky zľahka potrite osoleným mliekom.
  9. Plech vložte do rúry, ihneď znížte teplotu na 180 stupňov a pečte približne 20 minút.
Rožky z pivného cesta sypané hrubozrnnou soľou a rascou
zdroj: bonvivani.sk

Svojím tvarom majú k rožkom blízko bagety. Upečte si okrem rožkov aj chrumkavé domáce bagety .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.