Čerstvo upečené domáce rožky sú úžasnou pochúťkou samy o sebe. Skúste aj ich plnený variant!
Ingrediencie:
Cesto
- 4 šálky hladkej múky
- 1 šálka mlieka
- 10 g sušeného droždia
- 1 čajová lyžička soli
- 1 PL cukru
- 1 vajce
- 2 PL masla
Náplň
- 150 g šunky
- 200 g mozzarelly
- 1 vajce
- korenie talianskej bylinky
- soľ, korenie
Postup:
- Zmiešajte droždie, cukor, trochu mlieka a vytvorte kvások.
- Až kvások vzíde, pridajte doň múku, soľ, zvyšok mlieka, maslo a vajcia.
- Prepracujte ručne či s pomocou hnetača do hladkého nelepivého cesta.
- Cesto prekryte potravinovou fóliou a nechajte aspoň hodinu kysnúť na teplom mieste.
- Po vykysnutí cesto rozvaľkajte a následne z neho pomocou noža nakrájajte trojuholníčky, z ktorých následne vytvoríte rožky.
- Do každého trojuholníka vložte kúsok šunky a mozzarelly a potom ho zviňte do podoby rožka.
- Hotové rožky vložte na plech s papierom na pečenie a nechajte ešte 30 minút kysnúť.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 180 °C.
- Pred vložením do rúry plnené pečivo potrite rozšľahaným vajcom, posoľte a zľahka posypte talianskymi bylinkami.
- Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút dozlatista.