Domáce rožky so šunkou a syrom

Domáce rožky so šunkou a syrom

Čerstvo upečené domáce rožky sú úžasnou pochúťkou samy o sebe. Skúste aj ich plnený variant!

Ingrediencie:

Cesto

  • 4 šálky hladkej múky
  • 1 šálka mlieka
  • 10 g sušeného droždia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 PL cukru
  • 1 vajce
  • 2 PL masla

Náplň

  • 150 g šunky
  • 200 g mozzarelly
  • 1 vajce
  • korenie talianskej bylinky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Zmiešajte droždie, cukor, trochu mlieka a vytvorte kvások.
  2. Až kvások vzíde, pridajte doň múku, soľ, zvyšok mlieka, maslo a vajcia.
  3. Prepracujte ručne či s pomocou hnetača do hladkého nelepivého cesta.
  4. Cesto prekryte potravinovou fóliou a nechajte aspoň hodinu kysnúť na teplom mieste.
  5. Po vykysnutí cesto rozvaľkajte a následne z neho pomocou noža nakrájajte trojuholníčky, z ktorých následne vytvoríte rožky.
  6. Do každého trojuholníka vložte kúsok šunky a mozzarelly a potom ho zviňte do podoby rožka.
  7. Hotové rožky vložte na plech s papierom na pečenie a nechajte ešte 30 minút kysnúť.
  8. V medziobdobí si predhrejte rúru na 180 °C.
  9. Pred vložením do rúry plnené pečivo potrite rozšľahaným vajcom, posoľte a zľahka posypte talianskymi bylinkami.
  10. Pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút dozlatista.
Domáce plnené rožky so šunkou a syrom
zdroj: simply-delicous-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.