Pokiaľ ide o toto populárne sladké jedlo, potom musím vyzdvihnúť jeho prednosti. Je totiž dokonale chrumkavé na povrchu, ale nadýchané vo vnútri.
Zmrzlina so šľahačkou navyše perfektne doplní už aj tak skvelú chuť. Avšak na vafle sa hodia aj lahodné recepty na domáce marmelády .
Ingrediencie:
- 1 väčšie vajcia
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 1/4 hrnčeka vaječného koňaku
- 1/2 hrnčeka plnotučného mlieka
- 1/2 kocky rozpusteného neslaného masla
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Korenený vanilkový sirup
- Šľahačka + zmrzlina (prípadne len jedno z toho)
- Mletý muškátový oriešok na ozdobu
Postup:
- Predhrejeme si vaflovač a pustíme sa do prípravy cesta.
- Vo veľkej miske našľaháme vajcia pomocou ručného šľahača, aby boli pekne našuchorené.
- Pridáme múku, vaječný koňak, mlieko, rozpustené maslo, cukor, prášok do pečiva, soľ aj vanilku a šľaháme, aby vzniklo hladké cesto.
- Vaflovač nastriekame kuchynským sprejom a nalejeme naň primerané množstvo pripraveného cesta.
- Pečieme dozlatista. Podávame horúce, ozdobené domácim koreneným vanilkovým sirupom, šľahačkou/zmrzlinou a posypané štipkou muškátového orieška.
K tomuto receptu sa dokonale hodí výborná káva s mliečnou penou. S tým vám môže pomôcť šľahač mlieka z našej recenzie .