Už ste niekedy skúšali vdolky zo zemiakového cesta? Sú určite hutnejšie, ale aj výživnejšie.
INGREDIENCIA
- 200 g polohrubej múky
- 150 g zemiakov varených v šupke
- 1 lyžica cukru
- štipka soli
- 1 vajíčko
- ½ čerstvého droždia
- 1 dl mlieka
- marmeláda
POSTUP
- Do vlažného mlieka si rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru a necháme vzísť kvások.
- Do misy si dáme múku, nastrúhame zemiaky, pridáme soľ, zvyšok cukru, vajcia a pridáme vykysnutý kvások.
- Cesto vypracujeme a necháme kysnúť asi hodinu.
- To potom vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, ktoré uprostred sploštíme.
- Vyprážame na rozpálenom tuku z každej strany dozlatista.
- Podávame s marmeládou, ale môžeme pridať aj tvaroh, šľahačku alebo kyslú smotanu.