Zostal vám doma kúsok kuracieho či morčacieho mäsa? Bez problémov ho môžete využiť na obohatenie tohto variantu aspikového pokrmu.
Ingrediencie:
- 5 vajec natvrdo
- 300 g kuracích alebo morčacích pŕs
- 1 kapia
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 50 g olív
- 1 balenie želatíny
- bobkový list
- ocot
- soľ, korenie
Postup:
- Kuracie či morčacie prsia opláchnite, vložte do hrnca s vodou, pridajte olúpanú mrkvu, petržlen a bobkový list.
- Varte približne 30 minút.
- V medziobdobí umyte papriku, odstráňte jadrovník a nakrájajte ju na prúžky.
- Mäso vyberte z vývaru a nakrájajte na kúsky.
- Vývar preceďte, osoľte a okoreňte.
- Približne jeden a štvrť šálky vývaru vložte do hrnca spoločne trochou octu.
- Podľa návodu si pripravte želatínu a následne ju pridajte do vývaru.
- Rozmiešajte a pridajte na kúsky pokrájané mäso, papriky a olivy.
- Následne zmes nalejte do formy, v ktorej chcete aspik nechať stuhnúť.
- Nechajte vychladnúť a potom vložte do chladničky.
Toto hydinové mäso v aspiku podávajte s cherry paradajkami na hlávkovom šaláte, pokvapkané balzamikovým octom a olivovým olejom.
Okrem aspiku je možné vajcia použiť aj do najrôznejších nátierok. Inšpirujte sa našimi rozmanitými variantmi na vajíčkové nátierky !