Domáci chlieb nikdy nebol jednoduchší. Stačí všetko do pekárne nasypať a nechať odpočívať. A navyše môžete očakávať veľký chuťový pôžitok.
Ingrediencie:
- 1 a ⅓ hrnčeka vody
- 2 lyžice oleja
- 1 a ¼ hladkej múky
- 1 a ¼ polohrubej múky
- 1 hrnček celozrnnej múky
- 3 lyžice slnečnicového oleja
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice sušeného droždia
- 3 lyžice mletých ľanových semienok
Postup:
- Všetky ingrediencie dajte do pekárne podľa manuálu.
- Zvoľte funkciu cesto.
- Potom hotové cesto z pekárne vyberte, vložte do pekáča na chlieb a nechajte na teplom mieste kysnúť prikryté asi 1 hodinu.
- Pečte v predhriatej rúre na 350 °C počas 30 minút.
Vyskúšajte naše recepty na pečivo zo špaldovej múky a prežite Vianoce v zdravom štýle!