Domáci churros v rúre

Domáci churros v rúre

Výroba doma pečenej sladkej, škoricou voňajúce pochutiny je oveľa jednoduchšia, než si možno myslíte. Nie je potrebné zahrievať veľkú panvicu s rastlinným olejom a privádzať ho do varu, pretože toto cesto sa v malom hrnci na sporáku veľmi ľahko spojí a potom sa upečie ako plát sušienok.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 230 ml vody
  2. 115 g masla
  3. ½ lyžičky vanilkového extraktu
  4. 2 lyžice trstinového cukru (biely, ak nemáte hnedý)
  5. ¼ lyžičky soli
  6. 150 g hladkej múky
  7. 3 vajcia (izbové teploty)

Na posypanie

  1. 115 g cukru kryštál
  2. ¼ lyžičky soli
  3. Lyžička škorice

Na namáčanie

  1. 180 g horkosladkej čokolády (aspoň 58 % kakaa, nasekané)
  2. 570 ml mlieka
  3. ½ lyžičky kukuričného škrobu (zmiešame s 2 lyžičkami vody)
  4. ¼ lyžičky vanilky

Postup

  1. Rúru predhrejeme rúru na 200 stupňov
  2. Na pečenie churros si pripravíme dva plechy
  3. Na plechy položíme papier na pečenie a dáme bokom
  4. Do stredného hrnca pridáme vodu, trstinový cukor, soľ a maslo
  5. Umiestnime ho na platňu a zapneme teplotu na stredne vysokú
  6. Zahrievame, kým sa maslo nerozpustí a zmes sa nezačne variť
  7. Akonáhle sa varí, zašľaháme múku
  8. Šľaháme, kým nezostanú žiadne hrudky z múky a nevytvoria sa gule cesta
  9. Teraz pomocou drevenej varešky premiešame cesto v hrnci a varíme ho asi minútu pri nízkej teplote
  10. Robíme to len minútu, potom cesto zložíme z platne a odstavíme
  11. V miske zmiešame vajcia a vanilku a prešľaháme
  12. Pomocou lyžice pridáme do cesta trochu vaječnej zmesi
  13. Dobre premiešame, kým sa vajcia nezapracujú a cesto nebude mať vzhľad zemiakovej kaše
  14. Pokračujeme v pridávaní vajec, kým sa neprepojí s cestom
  15. Cesto potom preložíme do cukrárskeho zdobiaceho vrecúška, zakončeného s hviezdicovou špičkou
  16. Na plechy pokryté papierom na pečenie pretlačíme cesto do dlhých hadov
  17. Dbáme na to, aby sme ich mali pekne a hrubo
  18. Medzi churros necháme asi 5 centimetrov miesta
  19. Plechy vložíme do rúry a pečieme asi 18–22 minút, dozlatista
  20. Potom vypneme rúru a churrot tam necháme ďalších 10 minút, aby trochu uschli
  21. Tento krok im pomáha udržať si tvar a nesploštiť sa, akonáhle vychladnú
  22. Zmiešame cukor, škoricu a soľ
  23. Vyberieme churros priamo z rúry a premiešame ich do cukrovej zmesi zmesi, kým nebudú dobre obalené
  24. Na horúcu čokoládu si vo veľkom hrnci zahrejeme mlieko, kým sa nezačne variť
  25. Vmiešame čokoládu a začneme ju za častého šľahania zahrievať, zahrievajte čokoládu, kým sa čokoláda nerozpustí
  26. Kukuričný škrob zmiešaný s vodou (konzistencia kašičky) zašľaháme do čokolády
  27. Za stáleho šľahania varíme na strednú teplotu, kým čokoládová zmes nezačne bublať
  28. Potom teplotu znížime a za stáleho šľahania varíme ďalšie 2 minúty, kým nezhustne
  29. Čokoládu zložíme z platne a vmiešame vanilku
  30. Čokoládový dip podávame k teplým churros
V rúbe pečené sladké tyčinky bez oleja so škoricovým cukrom.
Zdroj: eatdrinkshrink.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.